Taste of elegance

Pure Norwegian Seafood er en leverandør av høykvalitetslaks som kommer fra Norges vestkyst. Vi tilbyr laks som er produsert etter våre egne eksklusive standarder Pure Princess og Pure Diamond. Vi leverer også kaviar, standard atlantisk laks samt fryse-og slaktetjenester for andre oppdrettere i regionen.

Hovedkontoret ligger landlig til på Averøy, ytterst på Nord/vest-kysten av Norge, langt fra store byer og tung industri. Vi er omgitt av en ren og vakker natur som vi vil gjøre vårt ytterste for å ikke forstyrre.

Gjennom over 100 år og 4 generasjoner har vi høstet kunnskap og erfaring, som er nøkkelen til å kunne produsere sjømat av aller høyeste kvalitet. Mottoet har alltid vært kvalitet først, ikke å bli størst. I dag leverer vi sjømat til de mest eksklusive kundene verden over.

Vårt mål er å produsere den beste laksen i verden.

Vår visjon er å bli det mest ettertraktede varemerket av norsk laks.

Eventyret om Pure Norwegian Seafood kan du lese nedenfor:

1920

Det hele starter på 1920-tallet, når Torger Henden får tak i en 35-fot fiskebåt. Han begynte å fiske for å forsørge en voksende familie.

1950

I 1950 setter Torger og hans eldste sønn Edvard opp sitt første fiskemottak, og oppretter selskapet «Edvard T og Torger Henden», som skal bli det vi i dag kjenner som Pure Norwegian Seafood.

1973

Etter 23 år med erfaring og tilegning av kunnskap, setter Edvar T. Henden ut det aller første partiet med oppdrettsfisk på Averøy, i merder laget av impregnert tre, brukte bildekk og styroporbiter. Regnbueørreten ble matet med blant annet rekeskall for å gi fisken en rød og fin farge.

1991

Bedriften som per nå heter «Henden Fiskeindustri AS» tar for alvor en aktiv rolle inn i utviklingen av det norske oppdrettseventyret og blir kjent for å levere laks og ørret av beste kvalitet. Ambisjonene har alltid vært kvalitet først, ikke å bli størst.

2010

Pure Norwegian Seafood AS etableres av 4.generasjons arvtaker Eldar Arne Henden og hans svoger Reidar Nygård.

2013

Pure Norwegian Seafood AS tar et nytt steg og starter produksjon av høykvalitets kaviar.

2014

Like etter sertifiseres vi for å produsere laks etter den franske kvalitetsstandarden «Label Rouge» - den eneste norske laksen som er godkjent for denne standarden. Vi inngår også samarbeid med Nekton havbruk om drift på sjøen.

2018

Vi inngår samarbeid med pionerbedriften Måsøval AS og Refsnes om slakting, salg og produksjon av Label Rouge.

2021

Måsøval kjøper 100% av oppdrettsvirksomheten til Pure Farming AS og erverver 65% av aksjene i Pure Norwegian Seafood AS.

2022

Vi lanserer våre helt egne produksjons-standarder Pure Princess og Pure Diamond, som et resultat av mange års forskning og Label Rouge-produksjon. Dette er en standard vi leverer til de mest eksklusive kundene i verden.